Ședința șefilor de guverne ale ţărilor CSI va avea loc în decembrie la Dushanbe

Abonare
La ședința șefilor de guverne vor fi examinate direcțiile principale ale cooperării dintre țările CSI în viitorul apropiat. Rusia va fi reprezentată de Dmitri Medvediev.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Ședința ordinară a șefilor de guverne ale țărilor CSI va avea loc la 30 octombrie, în capitala Tadjikistanului, a comunicat pentru RIA Novosti reprezentantul MAE al republicii Abdulfaiz Atoi.

”Republica Tadjikistan și-a asumat responsabilitatea să organizeze în 2015 ședința de încheiere a șefilor de guverne din țările CSI în orașul Dushanbe, la 30 octombrie”, a amintit Atoi.

Potrivit lui, la ședință vor fi examinate direcțiile prioritare ale cooperării țărilor-membre CSI în perspectiva apropiată.

МПА СНГ - Sputnik Moldova
Expert: în CSI nu va fi loc de plictiseală în următorii ani

La ședință, Rusia va fi reprezentată de premierul Dmitri Medvedev, care, cel mai probabil, va sosi în capitala Tadjikistanului joi, în a doua jumătate a zilei.

Este așteaptă prezenţa premierilor din Kazahstan, Kîrgîzstan, Armenia, Moldova, Azerbaidjan și Belarus. Turkmenistanul va fi reprezentat la ședință de vicepreședintele cabinetului de miniștri, iar Uzbekistanul va fi prezentat de vicepremier. La ședință este invitat și ambasadorul Ucrainei în Tadjikistan.

Potrivit programului, participanții la ședință vor fi întâmpinați în dimineața zilei de 30 octombrie de președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon. Apoi aceştia vor discuta problemele incluse pe ordinea de zi, la început în format îngust, iar apoi în format lărgit. Rezultatele ședinței vor fi făcute publice la conferința de presă, imediat după semnarea documentelor.

La ședința Consiliului șefilor de guverne din CSI se presupune discutarea a 40 de proiecte de documente. Fiecare al patrulea proiect este îndreptat spre extinderea și aprofundarea de mai departe a colaborării în domeniul economic.

 

Fluxul de știri
0