Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu îi iartă PLDM-ului furtul miliardului

© Mihai Ghimpu, FacebookMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL a declarat joi că liberalii se vor coaliza doar cu PD şi PLDM, în pofida problemelor prin care a trecut alianţa dintre cele trei partide.

CHIŞINĂU, 5 nov – Sputnik. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat joi în Parlament că fracţiunea sa va face o nouă alianţă de guvernare doar cu PD şi PLDM, indiferent de tensiunile prin care au trecut cele trei formaţiuni în coaliţiile anterioare. 

Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM nu participă la negocierile cu PD

„PL nu va merge într-o alianţă cu PD şi PCRM. Noi vedem alianţă doar cu PLDM şi PD şi punct, cu toate problemele prin care am trecut noi: Pădurea Domnească, furtul miliardului, demiterea guvernului”, a declarat Ghimpu.

În acelaşi timp, şeful liberalilor acuză PLDM de criza politică şi financiară în care s-a pomenit ţara.

„Nu înţeleg decizia PLDM-ului cu atât mai mult cu cât situaţia în care am ajuns, financiară şi politică, este mai mult responsabilitatea PLDM. Au furat miliardul, acum să-l aducă înapoi”, a declarat Mihai Ghimpu.  

Dumitru Diacov, Дмитрий Дьаков - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Diacov: doi deputaţi PLDM vor participa la crearea unei noi coaliţii cu PD

Liderul PL a menţionat că dacă PLDM nu va lăsa supărările la o parte şi nu se va aşeza la masa de negocieri cu PD şi PL atunci se va face responsabil de provocarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Să-şi asume răspunderea pentru anticipate, acest partid a declarat întotdeauna că este cel mai proeuropean”, a declarat liberalul.

Consiliul Politic al PLDM a decis miercuri să nu participe la negocieri cu PD şi a anunţat fortificarea frontului de dreapta din Moldova.

Fluxul de știri
0