Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul interimar al României este Sorin Câmpeanu

© alde.roSorin Câmpeanu
Sorin Câmpeanu - Sputnik Moldova
Abonare
Klaus Iohannis l-a numit joi prin decret pe ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu în funcţia de premier interimar.

CHIŞINĂU, 5 nov – Sputnik. Preşedintele României Klaus Iohannis l-a numit joi prin decret pe ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu în funcţia de premier interimar. 

Klaus Iohannis, preşedintele României - Sputnik Moldova
Iohannis anunţă numele premierului interimar

„Am decis să numesc în poziţia de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Câmpeanu”, a declarat joi la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis.

Câmpeanu are 47 de ani. A absolvit Colegiul National „Sf. Sava” din Bucureşti, după care a urmat Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Joi, la ora 15.00, preşedintele român începe consultările cu partidele politice parlamentare cu privire la numirea unui nou Guvern. Potrivit Constituţiei române, interimatul premierului poate dura, cel mult, 45 de zile.

Victor Ponta a declarat miercuri că îşi depune mandatul de şef al Guvernului. Acesta a menţionat că speră ca prin acest gest să „satisfacă aşteptările celor care au protestat”.

La Bucureşti au loc proteste de amploare la care s-a cerut demisia responsabililor de producerea  tragediei din clubul Colectiv, care a luat vieţile a 32 de persoane.

Fluxul de știri
0