Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiştii iniţiază demiterea lui Andrian Candu

© parlament.mdAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii din fracţiunea parlamentară PSRM au părăsit şedinţa de joi a Parlamentului în semn de protest faţă de respingerea iniţiativei de demitere a preşedintelui CEC. Socialiştii promit să iniţieze demiterea spicherului, Andrian Candu.

CHIŞINĂU, 5 noiembrie – Sputnik. Deputaţii socialişti au părăsit joi şedinţa plenară a Parlamentului, exprimându-şi astfel revolta în legătură cu faptul că nu a fost susţinută iniţiativa PSRM de a fi demis preşedintele CEC, Iurie Ciocan. Aceştia au anunţat că vor iniţia demiterea spicherului Andrian Candu.

Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Politică
Voronin ar putea să devină ministru al Finanţelor

„Noi cerem demisia tuturor funcţionarilor corupţi. Ne interesează demisia Procurorului General, a şefului CNA, şefului CEC, al audiovizualului şi ai altor instituţii care nu fac faţă situaţiei”, a declarat deputatul socialist Vlad Bătrîncea.

Potrivit lui Bătrîncea, fracţiunea PSRM nu este satisfăcută „de maniera dictatorială în care este administrat Parlamentul”.

„Revenim la proiectul de hotărâre cu privire la demiterea lui Andrian Candu”, a mai spus Bătrîncea.

În opinia acestuia, spicherul îşi impune voinţa într-un mod exagerat şi are prea multe drepturi.

„Moldova este un stat capturat, nu avem guvern în ţară, iar acest Parlament nu este funcţional. Unica soluţie este organizarea de alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Bătrîncea.

Fluxul de știri
0