Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PLDM solicită CC să verifice constituționalitatea demiterii guvernului

© Sputnik / Niku GoncearCurtea Constituţională a Republicii Moldova Конституционный Суд РМ
Curtea Constituţională a Republicii Moldova Конституционный Суд РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Liberal-democrații s-au adresat la Curtea Constituțională cu solicitarea de a explica dacă poate fi demis un guvern în baza unor presupuse suspiciuni de corupție, care nu au fost probate.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Fracțiunea liberal-democraților s-a adresat Curţii Constituționale a Moldovei cu solicitarea de a de a interpreta art. 96, 98 și 108 din Constituție și de a da o apreciere constituționalităţii deciziei Parlamentului din 29 octombrie curent, când a fost exprimat votul de neîncredere guvernului condus de Valeriu Streleț, președintele interimar al PLDM, comunică serviciul de presă al formațiunii politice.

Între altele, liberal-democrații au solicitat CC să se exprime, dacă poate fi demis guvernul prin moţiune de cenzură ce are ca temei pretinse suspiciuni de corupţie care nu au fost probate.

Влад Филат Vlad Filat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM atacă la CC procedura de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Filat
 

PLDM mai cere explicații și cu privire la faptul dacă Parlamentul poate adopta o moţiune de cenzură bazată pe suspiciuni de corupţie faţă de o persoană nominală, ce exercită funcţia de prim-ministru ori membru al guvernului, fără a deţine şi/sau fără a exista informaţii de la organele de urmărire penală privind o bănuială rezonabilă în acest sens.

Guvernul Streleț a fost demis la 29 octombrie. Pentru această decizie au votat 65 de deputați din fracţiunile comuniștilor, socialiștilor și democraților.

Inițiativa privind votul de neîncredere a fost depusă de fracțiunile de opoziție ale comuniștilor și socialiștilor. Pentru demiterea guvernului sunt necesare 51 de voturi.

Fluxul de știri
0