Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM atacă la CC procedura de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Filat

© Sputnik / Miroslav RotariВлад Филат Vlad Filat
Влад Филат Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Fracţiunea parlamentară a PLDM solicită Curţii Constituţionale să se expună asupra legalităţii procedurii de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 19 oct – Sputnik.  Fracţiunea parlamentară a PLDM depune luni o sesizare la Curtea Constituţională, prin care solicită controlul constituţionalităţii Hotărârii Parlamentului din 15 octombrie cu privire la ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Vladimir Filat. 

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anchetatorii vor face dezvăluiri cu privire la dosarul lui Filat

Parlamentul i-a retras la 15 octombrie cu votul a 79 de deputaţi imunitatea parlamentară deputatului PLDM, Vladimir Filat. Ridicarea imunităţii a fost solicitată de procurorul general, Corneliu Gurin.

Filat are statut de învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. El este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0