Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sputnik Moldova va susține tinerii jurnaliști

© Sputnik / Miroslav RotariSputnik Молдова поддержит молодых журналистов
Sputnik Молдова поддержит молодых журналистов - Sputnik Moldova
Abonare
Sarcina principală a proiectului este să contribuie la formarea profesională a tinerilor jurnaliști, făcându-le cunoscută experiența actuală și inovațiile din domeniul mass-media.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Agenția internațională de știri și radio Sputnik Moldova a inaugurat un ciclu de întâlniri ale tinerilor jurnaliști din Moldova cu experți și profesioniști de la Sputnik Moldova și cu reprezentanți ai mass-media din țară. În cadrul noului ciclu, prima întâlnire cu tema ”Tendințe actuale în dezvoltarea jurnalismului” a avut loc pe data de 4 noiembrie, la centrul de presă al agenției (bd. Ștefan cel Mare,202), cu participarea directorului Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuk, și a redactorul-șef al Sputnik Moldova, Valeriu Balan. Oaspete de onoare a fost cunoscuta jurnalistă, care a educat mai multe generații de jurnaliști din țară, Rita Țvik, doctor în filozofie.

Работа Международного пресс-центра саммитов БРИКС и ШОС - Sputnik Moldova
Rusia
Sputnik a semnat un memorandum de colaborare cu mass-media din țările BRICS

”În Moldova există un deficit de jurnaliști profesioniști. Acest lucru se explică prin mai multe cauze obiective și subiective. Fără a le analiza acum, aș dori să subliniez că agenția Sputnik Moldova a decis să-și aducă contribuţia la rezolvarea acestei probleme, sprijinindu-se pe experiența celor mai mari agenții de știri din lume, inclusiv Sputnik”, a comentat lansarea noului proiect Vladimir Novosadiuk.

Sarcina de bază a proiectului este să contribuie la formarea profesională a tinerilor jurnaliști, făcându-le cunoscută experiența actuală și inovațiile din domeniul mass-media. Referindu-se la perspectiva proiectului, Novosadiuk a adăugat: ”Până la sfârșitul anului 2015, planificăm un șir de întâlniri cu tinerii jurnaliști, inclusiv pe următoarele teme: ”Jurnalismul radio în Moldova”, ”Formatul multimedia de prezentare a informației”.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik primesc 24 de ore din 24 ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

 

Fluxul de știri
0