Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sputnik a semnat un memorandum de colaborare cu mass-media din țările BRICS

© Фотохост-агентство / Accesați arhiva multimediaРабота Международного пресс-центра саммитов БРИКС и ШОС
Работа Международного пресс-центра саммитов БРИКС и ШОС - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul forumului media al țărilor membre BRICS ”Căile de formare a spațiului informațional unic BRICS”, conducătorii celor mai cunoscute publicații din uniune au semnat un memorandum privind intenția creării unui flux de știri și radio BRICS.

CHIȘINĂU, 8 oct – serviciul de presă Sputnik. Agenția de știri multimedia Sputnik a semnat un memorandum privind schimbul de informații cu principalele instituţii mass-media din țările BRICS.

Documentul a fost semnat de agenția internațională de știri și de radio Sputnik, de corporația media Empresa Brasil de Comunicacao (Brazilia), holdingul media Sahara Samay (India), agenția de știri Sinhua” (China), de Radio internațional China, de Agenția de știri African News Agency (RSA) și de holdingul media South African Broadcasting Corporation (RSA). Crearea fluxului de știri și a radioului BRICS este un nou pas pe calea reflectării tabloului de zi cu zi într-o lume multipolară.

News conference on launch of photo exhibition Fratricide: visual chronicle - Sputnik Moldova
Rusia
Kiselev: țările BRICS – aliați în privinţa valorilor și viziunii asupra lumii

La forum au fost semnate, de asemenea, un șir de acorduri bilaterale privind schimbul informațional între agenția de știri internaționale și radio Sputnik și corporația media Empresa Brasil de Comunicacao (Brazilia), agenția de știri Africa News Agency (RSA) și holdingul media South African Broadcasting Corporation (RSA).

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik primesc 24 de ore din 24 ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

BRICS este o uniune neformală de state care întrunește Brazilia, Federaţia Rusă, India, Republica Populară Chineză și Republica Sud Africană. Numărul total al populației din aceste țări este de 2,83 de miliarde de oameni (42% din populația lumii). Țările BRICS ocupă 26% din suprafața globului, PIB-ul lor sumar este de 15,435 de trilioane de dolari, ceea ce constituie 14,6% din PIB-ul lumii. 

 

Fluxul de știri
0