Sângele donat de RM pentru răniţii de la Bucureşti, blocat trei ore în vamă

© ISU Bucuresti-IlfovПожар в ночном клубе Colectiv
Пожар в ночном клубе Colectiv - Sputnik Moldova
Abonare
Donaţia de sânge făcută de Republica Moldova pentru cei răniţi în dezastrul de la Bucureşti a fost reţinută în Vama Albiţa de vameşii români, pe motiv că actele de însoţire nu erau în regulă.

CHIŞINĂU, 4 nov – Sputnik. Presa din România scrie miercuri că cei peste 500 de litri de sânge şi componente sanguine transmise de Republica Moldova pentru a ajuta victimele rănite în incendiul de la clubul Colectiv, au fost blocate mai bine de trei ore în Vama Albiţa.

Cele două transporturi au fost reţinute pentru că nu ar fi avut toate documentele de însoţire necesare pentru tranzitarea frontierei.

Adjunctul șefului Biroului Vamal Albița, Marius Costache,a explicat că tranzitarea frontierei nu s-a putut face decât cu respectarea legii, motiv pentru care transporturile au fost întârziate.

Экипаж SMURD на протяжении всего пути сопровождал автобус, доставивший в Кишинев 17 пострадавших в ДТП в Брэиле - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova trimite ajutor medical victimelor din România

Costache a declarat pentru AGERPRES că orice marfă care intră în spațiul comunitar, indiferent că este vorba de o donație sau de un transport marfă obișnuită, trebuie să fie însoțită de mai multe documente necesare întocmirii declarației vamale. „Nu a dat nimeni dovadă de rea-credință. Chiar dacă a fost vorba de o donație, iar gestul este unul remarcabil, în situația dată nu puteam permite ca aceste transporturi să treacă frontiera, atât timp cât nu erau însoțite de toate documentele necesare, specificat adjunctul șefului Vămii Albița.

Oficialii de la Chişinău au admis că nu cunosc prea bine procedura de acordare a unor astfel de ajutoare, însă au precizat că au cerut informaţii de la Ministerul de Interne şi cel de Externe al României.

Potrivit canalului TV digi24, a fost nevoie de peste trei ore şi de implicarea Ministerului Sănătăţii din România, pentru ca transportul să fie lăsat să ajungă la destinaţie.

Fluxul de știri
0