Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Preşedintele României, de partea protestatarilor de la Bucureşti

© REUTERS / File photoKlaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României - Sputnik Moldova
Abonare
Relaţiile dintre premierul român, Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis sunt tensionate. Analiştii politici susţin că Iohannis profită de protestele de la Bucureşti pentru a exercita presiuni politice asupra lui Ponta.

CHIŞINĂU, 4 noiembrie — Sputnik. Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis, a făcut o declaraţie de susţinere a protestatarilor din centrul Bucureştiului şi a îndemnat politicienii „să-şi asume răspunderea politică”.

Iohannis s-a arătat impresionat de manifestaţiile din capitala Româniai. „Este o mişcare de stradă, care vine din dorinţa oamenilor de a le fi respectată condiţia şi demnitatea”, a scris preşedintele român pagina sa de Facebook.

Proteste la Bucureşti, 3 noiembrie 2015 - Sputnik Moldova
Românii nu glumesc. "E doar începutul", declară manifestanţii

Acesta precizează că a înţeles „că se cere şi se aşteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-şi asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă”, a scris Klaus Iohannis.

Este de remarcat faptul că relaţiile dintre premierul român, Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis sunt tensionate. Analiştii politici susţin că Iohannis ar putea să profite de protestele de la Bucureşti pentru a exercita presiuni politice asupra lui Ponta.

Fluxul de știri
0