Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PNL-ul moldovenesc, nevoit să împartă electoratul cu Ana Guţu

© anagutu.netAna Guţu
Ana Guţu - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova apare o nouă formaţiune politică ce îşi propune să unească ţara cu România.

CHIŞINĂU, 3 noiembrie – Sputnik. Grupul de iniţiativă al partidului „Dreapta”, condus de fosta colegă de partid a lui Mihai Ghimpu, Ana Guţu, a lansat o declaraţie despre unirea Republicii Moldova cu România.

Ana Guţu a mai anunţat că documentul le va fi transmis Preşedintelui Nicolae Tomofti, spicherului Andrian Candu şi premierului interimar, Gheorghe Brega.

Parlamentul Republicii Moldova Парламент Республики Молдова şedinţă plenară - Sputnik Moldova
Politică
În Parlamentul RM au avut loc dezbateri aprinse despre unionism

Astfel în Republica Moldova apare o nouă formaţiune politică ce îşi propune să unească cele două ţări care au aceeaşi limbă, dar şi o istorie ce nu poate fi studiată separat.

Totodată experţii subliniază faptul că atât în Republica Moldova, cât şi în România, ideea unionistă este susţinută fără rezerve de un număr foarte mic de oameni. Nici măcar cei care recunosc unitatea etno-lingvistică moldo-română nu susţin în proporţie de sută la sută ideea reunirii politice a Republicii Moldova şi României într-un singur stat.

În Republica Moldova, singura formaţiune politică care a ieşit în evidenţă printr-un mesaj unionist frontal este PLN (Partidul Naţional Liberal) condus de Vitalia Pavlicenco. Scorurile electorale înregistrate de acest partid de-a lungul anilor au fost de fiecare dată mult prea mici pentru ca cel puţin să depăşească pragul electoral.

Analistul politic Alexei Tulbure a subliniat că toate sondajele de opinie realizate în Republica Moldova de la declararea independenţei au arătat că marea majoritate a cetăţenilor ţării doresc să trăiască în propria lor ţară, oricât le-ar fi de greu. În opinia lui Tulbure, o nouă mişcare politică unionistă nu ar avea sorţi de izbândă.

Fluxul de știri
0