Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Interlopul moldovean zis „Kitaeţ” a fost extrădat din Grecia

© igp.gov.mdАрест молдавского криминального авторитета "Китайца"
Арест молдавского криминального авторитета Китайца - Sputnik Moldova
Abonare
„Hoţul în lege” a fost condamnat la 13 ani de privaţiune de libertate pentru un şir de crime comise pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 3 nov – Sputnik. Biroul Interpol din Moldova l-a arestat pe interlopul de 38 de ani, cunoscut în cercurile criminale drept „Kitaeţ” – „Chinezul”, care a fost extrădat din Grecia în RM, informează serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei.

Sursa menţionează că „Chinezul” a fost condamnat la 13 ani de privaţiune de libertate pentru un şir de crime comise pe teritoriul Republicii Moldova.

Министерство юстиции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Nagacevschi: Nemții ar putea să refuze extrădarea oamenilor de afaceri Țopa

Organele de drept subliniază legătura dintre acesta şi o altă autoritate criminală zisă „Machena”, care l-a numit mai mare pe regiunea de sud a ţării, responsabil de colectarea şi repartizarea mijloacelor financiare. În 2012, la Atena, 30 de autorităţi criminale i-au conferit „Chinezului” statutul de „hoţ în lege”.

În 2013, interlopul a fost învinuit de organizarea în Moldova a unei grupări criminale. În februarie 2013, acesta a fost anunţat în căutare generală de Procuratura Generală a RM.

„Chinezul” a fost reţinut în Grecia în august 2014, pe când se întorcea din Turcia, unde avusese loc o întâlnire a autorităţilor criminale.

După numeroase şedinţe, Judecătoria Supremă de la Atena a dat curs cererii de extrădare a interlopului în Republica Moldova, unde va fi tras la răspundere în baza art.284 al Codului Penal al PM, „Crearea unui grup infracţional sau conducerea acestuia” şi art. 189 – „Şantaj”.

Fluxul de știri
0