Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gheorgne Brega vrea să afle cât de săracă este populaţia RM

© gov.mdGheorghe Brega, premier interimar
Gheorghe Brega, premier interimar - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul interimar, Gheorghe Brega, a prezidat o şedinţă a CNDP, la care s-a discutat despre necesitatea efectuării unui nou studiu privind populaţia Republicii Moldova. Cercetarea preconizată ar urma să se axeze pe situaţia economică a cetăţenilor ţării.

CHIŞINĂU, 3 noiembrie – Sputnik. Populaţia Republicii Moldova va fi analizată de autorităţile centrale „prin prisma factorului economic”, informează serviciul de presă al Guvernului.

Sursa oficială notează că această chestiune a fost abordată de către Comisia naţională pentru populaţie şi dezvoltare (CNPD) iar şedinţa dedicată acestui subiect a fost prezidată chiar de premierul interimar, Gheorghe Brega.

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rata sărăciei în gospodăriile cu vârstnici este de 12,8%

„Evaluarea dinamicii populaţiei în perioada 2015-2017, precum şi implementarea unor strategii complexe de dezvoltare, se va realiza în colaborare cu Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA)”, mai informează sursa.

Analiza situaţiei populaţiei, făcută din perspectiva factorului economic, este un instrument testat la nivel global, care are drept scop îmbunătăţirea cercetărilor şi transpunerea în practică a acestora în procesele economice de dezvoltare pentru bunăstarea populaţiei, mai notează sursa citată.

Fluxul de știri
0