Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția din Briceni a declarat că nu au fost împuşcături în raion

© Sputnik / Miroslav RotariPoliția Полиция
Poliția Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții organelor de menţinere a ordinii publice neagă faptul că sâmbătă în satul Drepcăuți, raionul Briceni, s-ar fi tras focuri de armă.

CHIȘINĂU, 3 noi – Sputnik. Inspectoratul de poliție din raionul Briceni a difuzat o declarație în care se spune că ”nu au fost niciun fel de împușcături în raion”.

Potrivit versiunii prezentate în comunicatul de presă, sâmbăta trecută s-au certat, de fapt, doi fermieri, iar unul dintre ei a scos un balon cu gaz lacrimogen și a îndreptat jetul asupra celuilalt.

Близ госграницы Молдовы стреляли. Фото с места происшествия - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Focuri de armă în apropiere de frontiera Moldovei.

Anterior, o sursă din administrația satului Drepcăuți a comunicat pentru Sputnik că sâmbătă, în apropierea localității, paznicii de la firma ucraineană ”Drevosaci” au deschis focul asupra unor agricultori locali, care au venit pe câmp să-și strângă recolta. Potrivit sursei, ar fi fost rănit unul dintre fermieri, un bărbat de 35 de ani, el fiind transportat la spitalul raional. Încă doisprezece oameni au fost traumatizați, dar au refuzat internarea. La locul faptei se aflau între 60 – 70 de fermieri moldoveni. Cei opt paznici ar fi împușcat din arme de luptă și cu gaze.

Cauza incidentului este că terenul de pe care fermierii au vrut să adune recolta, conform documentelor, este arendat de firma ”Drevosaci”. Pe de altă parte, țăranii consideră că acest pământ este al lor și că nu este arendat de nimeni, pentru că acordul de arendă a fost semnat doar de unul dintre proprietarii terenului, fără acordul celorlalți companioni. Aceste câmpuri au aparținut până în 1999 colhozului Lenin, iar când colhozul s-a desființat, toate persoanele care au lucrat aici au devenit, conform legii, coproprietari ai acestor terenuri.

Potrivit unor informaţii, persoanele care au deschis focul, după incident au fugit la Chișinău.

Fluxul de știri
0