Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Focuri de armă în apropiere de frontiera Moldovei.

© fb.com/oleg.betsianБлиз госграницы Молдовы стреляли. Фото с места происшествия
Близ госграницы Молдовы стреляли. Фото с места происшествия - Sputnik Moldova
Abonare
Paza unei firme agricole a tras focuri de armă asupra unor fermieri în raionul Briceni. O persoană rănită în urma împuşcăturilor a fost spitalizată.

CHIŞINĂU, 1 nov – Sputnik. Angajaţii serviciului de pază ai unei firme agricole au tras sâmbătă focuri de armă asupra unor fermieri moldoveni în satul Drepcăuţi, raionul Briceni. În rezultat, un bărbat de 35 de ani a fost rănit, acesta fiind transportat la spitalul raional. Alte 12 persoane au fost traumatizate, dar au refuzat spitalizarea, a comunicat sâmbătă pentru Sputnic locuitorul raionului Briceni Oleg Beţian.

Potrivit acestuia, focurile de armă au fost trase de către colaboratorii departamentului de pază al companiei agricole ucrainene „Drebozaci”, care, susţine interlocutorul, au arendat ilegal un teren în apropierea satului Drepcăuţi.

Primarul satului Drepcăuţi, Ghenadie Ioxa, a comunicat pentru Sputnik că la faţa locului erau între 60 şi 70 de fermieri moldoveni, care veniseră să adune recolta de pe pământurile pe care le consideră ale lor. Paznicii ucraineni erau opt la număr. „Ei au efectuat împuşcături din arme de luptă, traumatice şi cu gaze lacrimogene, de la mică distanţă”, a declarat primarul.

Oleg Beţian a mai relatat că, peste un timp, la locul incidentului au venit colaboratorii inspectoratului raional de poliţie, care le-au spus celor prezenţi că i-au reţinut pe cei care au tras. Mai târziu, şi-au făcut prezenţa şi reprezentanţii Poliţiei de frontieră.

Secţia de internare a spitalului raional Briceni, inspectoratul de poliţie, de asemenea, serviciul de presă al Poliţiei de frontieră nu au fost accesibile la telefon. Deocamdată, nu se ştie exact dacă cei care au deschis focul au fost într-adevăr reţinuţi.

Potrivit lui Ghenadie Ioxa, „ incidentului a fost cauzat de faptul că firma ucraineană şi-a atribuit ilegal terenurile care au aparţinut fostului colhoz din localitate, în urma unor tranzacţii dubioase cu fostul preşedinte al acestuia, Vasile Cojocaru. Valoarea prejudiciului cauzat fermierilor moldoveni este la moment de 10 milioane de lei. Cazul cu privire la încheierea ilegală a contractului de arendă a pământului se află în instanţă, a precizat Ioxa.

Fluxul de știri
0