Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ana Ciofu: noiembrie este luna antreprenoriatului

© Sputnik / Ana CiofuAna Ciofu
Ana Ciofu - Sputnik Moldova
Abonare
În luna noiembrie curent vor fi organizate o multitudine de activităţi destinate mediului de afaceri încadrate în câteva evenimente de anvergură.

CHIŞINĂU, 3 noiembrie – Sputnik. Luna Noiembrie din acest an poate fi declarată, pe bună dreptate, o lună a antreprenoriatului, susţine Ana Ciofu, Punct Naţional de Contact pentru ÎMM-uri şi specialist în domeniul programelor de dezvoltare destinate sectorului asociativ şi mediului de afaceri.

Primul eveniment este EURAXESS on Tour, care se va desfășura pe data de 5 noiembrie în incinta Academiei de Științe a Moldovei, între orele 12.00 – 16.00. Studenţi, cercetători şi antreprenori sunt aşteptaţi să participe la activitățile preconizate.

Профсоюзы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sindicatele către FMI: economia Moldovei se prăbuşeşte

Lansarea Apelurilor în cadrul Programului de finanțare Horizon 2020 a Comisiei Europene pentru anii 2016 – 2017 se va desfășura în perioada 9 – 12 noiembrie, tot la Academia de Științe. În cadrul acestui eveniment, ziua de 11 noiembrie va fi destinată oportunităților de finanțare pentru antreprenori. Discuțiile se vor axa pe Inovația în ÎMM-uri, Accesul la finanțarea de risc, Energie, Mediu și Sănătate.

În perioada 13 – 15 noiembrie va fi organizat Startup Weekend Moldova – un eveniment destinat, în special, domeniului IT.

Săptămîna Globală a Antreprenoriatului (GEW Moldova) va avea loc în perioada 16 – 22 noiembrie. În cadrul acestui eveniment, activitățile vor fi organizate pe tematici: politici și ecosistem antreprenorial, ziua investițiilor, ziua industriilor, antreprenoriat feminin, GEW Summit, ziua tinerilor.

Pe data de 20 noiembrie va fi organizat Trainingul Euraxess pentru Antreprenoriat, unde vor fi prezentate oportunitățile oferite de Programul Euraxess pentru antreprenorii din Moldova.

Ultimele zile ale lunii vor fi marcate prin Expoziția Internațională INFOINVENT, care se va desfășura în perioada 25 – 28 noiembrie la Moldexpo. Expoziția va găzdui cercetători cu rezultate deosebite și antreprenori inovatori, precum și programe de susținere a antreprenoriatului.

„Îndemnăm toţi antreprenorii din Moldova să participe la aceste evenimente pentru îmbogăţirea potenţialului de dezvoltare a afacerilor lor”, a menţionat Ana Ciofu, Punct Național de Contact pentru ÎMM-uri.

 

Fluxul de știri
0