Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM şi PLDM şi-ar fi dat întâlnire la CC. Prima tentativă a eşuat

© privesc.euVlad Bătrîncea
Vlad Bătrîncea - Sputnik Moldova
Abonare
Socialistul Vlad Bătrîncea i-a aşteptat marţi pe reprezentanţii PLDM la Curtea Constituţională, iar liberal-democraţii nu au venit pentru că au avut o şedinţă.

CHIŞINĂU, 3 noiembrie – Sputnik. Deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea, i-a aşteptat marţi pe reprezentanţii PLDM la Curtea Constituţională, pentru ca semnatarii socialişti şi liberal-democraţi ai iniţiativei de modificare a articolului 78 din Constituţie să depună împreună documentul la curte.

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Politică
„Coaliţia” PLDM-PSRM nu-i de beton

Chiar dacă nimeni de la PLDM aşa şi nu a venit, reprezentantul PSRM a exprimat susţinerea colegilor săi pentru proiectul liberal-democraţilor de modificare a Constituţiei în vederea revenirii la alegerea Preşedintelui ţării prin vot universal, direct, secret şi liber-exprimat.

Bătrîncea a menţionat că fracţiunea PLDM era întrunită la ora respectivă în şedinţă, iar iniţiativa legislativă urma să fie semnată de încă doi deputaţi de la PLDM. Deputatul socialist a mai declarat că decizia liberal-democraţilor a fost să expedieze prin poştă textul proiectului de lege la Curtea Constituţională.

„Rămânem convinşi că soluţionarea crizei din Molda este alegerea directă a Preşedintelui”, a punctat Bătrîncea.

Fluxul de știri
0