Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Coaliţia” PLDM-PSRM nu-i de beton

© Photo : Тribuna.mdVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Liberal-democraţii au precizat că ei sunt autorii iniţiativei de modificare a Constituţiei în vederea alegerii directe a şefului statului, dar nu socialiştii, cum anunţa anterior Igor Dodon, pe care îl acuză de inducerea opiniei publice în eroare.

CHIŞINĂU, 2 noiembrie – Sputnik. Imediat după anunţul făcut de Igor Dodon precum că unii deputaţi liberal-democraţi au susţinut iniţiativa socialiştilor privind alegerea Preşedintelui prin vot direct, a urmat o replică dură din partea PLDM, care l-a acuzat pe preşedintele PSRM de inducerea în eroare a opiniei publice.

„În cadrul briefingului de presă de astăzi, liderul socialiştilor a indus în eroare opinia publică, deplasând în mod deliberat accentele”, se spune într-un comunicat al PLDM.

Неформальный саммит глав государств СНГ в Кремле - Sputnik Moldova
Politică
Timofti susţine Platforma DA în chestiunea alegerii Preşedintelui

Serviciul de presă al PLDM subliniază că „documentul a fost înregistrat la 20 octombrie, cu numărul 107 de către “FLD”, ceea ce înseamnă fracţiunea liberal-democrată”. De asemenea, în comunicat se mai menţionează că „la 20 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, fracţiunea PLDM a anunţat despre iniţiativa legislativă semnată de deputaţii liberal-democraţi, inclusiv de Vlad Filat”.

Totuşi, de ce alături de liberal-democraţi au semnat socialiştii? Explicaţia PLDM este următoarea:

„Dar pentru a fi remis Curţii Constituţionale spre avizare, erau necesare semnăturile a o treime din deputaţi şi, în acest sens, fracţiunea PLDM a lansat un apel către toţi legiuitorii să susţină proiectul”.

Pe lângă precizările vizând „frontul comun” al socialiştilor şi liberal-democraţilor în chestiunea alegerii preşedintelui, serviciul de presă al PLDM a mai ţinut să atenţioneze reprezentanţii mass-media „să informeze corect şi echidistant, fără judecăţi de valoare, care nu se bazează pe un substrat factologic suficient”.

Sursa a dat asigurări că „iniţiativa legislativă urmează a fi depusă la Curtea Constituţională de părţile semnatare”.

Fluxul de știri
0