Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proiectul de modificare a Constituţiei, depus marţi la Curtea Constituţională

© Sputnik / Родион ПрокаКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
Iniţiativa legislativă privind modificarea mecanismului de alegere a preşedintelui va fi depusă marţi la Curtea Constituţională.

CHIŞINĂU, 3 nov – Sputnik. Socialiştii vor merge marţi, ora 14.00, la Curtea Constituţională pentru a depune iniţiativa legislativă de modificare a Constituţiei, semnată de 38 de deputaţi PSRM şi PLDM. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Supriză: PLDM şi PSRM "iau cu asalt" Preşedinţia. Filat a semnat cu Dodon

„În continuare, vom vota cu oricine şi oricând, orice proiecte de lege şi decizii care ne vor apropia de ţelurile noastre: dizolvarea AIE, demisia conducătorilor instituţiilor, alegerea directă a preşedintelui, demisia guvernului și a președintelui, organizarea alegerilor anticipate”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

Deputaţii PLDM Tudor Deliu şi Vadim Pistrinciuc nu au răspuns la apelurile telefonice ale agenţiei Sputnik pentru a preciza dacă liberal-democraţii vor merge şi ei la ora 14.00 la Curtea Constituţională.

Iniţiativa legislativă de modificare a Constituţiei, semnată de socialişti şi liberal-democraţi, prevede ca preşedintele ţării să fie ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

 

Fluxul de știri
0