Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Supriză: PLDM şi PSRM "iau cu asalt" Preşedinţia. Filat a semnat cu Dodon

© Sputnik / Мирослав РотарьIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
O iniţiativă legislativă a fost semnată de deputaţi "proruşi" şi "proeuropeni", aceasta urmărind schimbarea modalităţii de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova. Iniţiativa a fost semnată şi de Vlad Filat, care se află în Penitenciarul nr.13.

CHIŞINĂU, 2 noiembrie — Sputnik. "Preşedintele Republicii Moldova este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat", prevede o iniţiativă legislativă semnată de deputaţi "proruşi" şi "proeuropeni". Anunţul despre faptul că o asemenea iniţiativă legislativă a fost semnată şi va fi depusă la Curtea Constituţională a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon.

Один из активистов платформы DA Василий Нэстасе повторил требования по отставке руководства страны. - Sputnik Moldova
Politică
Platforma DA va ajunge la CEC cu problema referendumului

În acest fel ar urma să reglementeze Constituţia Republicii Moldova modalitatea de alegere a Preşedintelui ţării, dacă iniţiativa legislativă în acest sens va fi votată.

Marea surpriză a zilei este că deputaţii din PLDM au semnat împreună cu cei ai PSRM iniţiativa legislativă de modificare a constituţiei, prin care se urmăreşte revenirea la alegerea Preşedintelui prin vot direct.

Deputatul Vlad Filat a semnat şi el iniţiativa, a precizat Igor Dodon.

Fluxul de știri
0