Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PD se întâlneşte cu PCRM pentru a se înţelege cum aleg şeful statului

© Sputnikvladimir voronin
vladimir voronin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
PDM anunţă că va avea astăzi o întâlnire consultativă cu reprezentanţii conducerii PCRM pentru a discuta despre alegerea preşedintelui ţării în Parlament.

CHIŞINĂU, 3 nov – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova anunţă că va avea marţi, la ora 15:00, o întâlnire consultativă cu reprezentanţii conducerii PCRM.

„Având în vedere, pe de o parte — situaţia de blocaj în care PLDM ţine la moment procesul de formare a unei majorităţi pro-europene, ocupându-se între timp cu iniţiative populiste împreună cu socialiştii, şi, pe de altă parte — nevoia de a avea o consultare largă pentru găsirea voturilor necesare pentru alegerea preşedintelui ţării la începutul anului viitor, PDM anunţă că va avea astăzi o întâlnire consultativă cu reprezentanţii conducerii PCRM”, se spune într-un comunicat al formaţiunii. 

Marian Lupu, PDM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Democraţii nu-i mai invită pe liberal-democraţi la negocieri

Democraţii precizează că, încă la 30 octombrie, au venit cu un apel public pentru ca negocierile între partidele pro-europene să înceapă cât mai repede, în vederea constituirii unei majorităţi parlamentare şi a învestirii unui nou Guvern.

„Din păcate, cinci zile mai târziu, constatăm că PLDM foloseşte diferite tertipuri pentru a amâna începutul acestor negocieri. Cu privire la acest lucru, noi considerăm că partidele pro-europene şi societatea nu sunt obligate şi nici nu îşi pot permite în contextul actual să aştepte la infinit ca problemele din interiorul PLDM să se clarifice”, spun democraţii.

PDM a anunţat despre întâlnirea consultativă cu PCRM colegii din Parlament, reprezentanţi ai PL, PPEM şi deputaţi independenţi. „Scopul acestei discuţii consultative este de a vedea în ce măsură putem să ne bazăm pe un sprijin larg în Parlament pentru alegerea viitorului preşedinte, dar şi pentru revizuirea Constituţiei şi votarea unor importante proiecte legate de parcursul nostru european”, precizează PDM.

Democraţii îi vor informa pe reprezentanţii partidelor pro-europene despre rezultatele acestor consultări, cel mai probabil la întâlnirea care va avea loc în seara zilei de marţi.

Fluxul de știri
0