Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rosspotrebnadzor a nominalizat firmele moldovenești care pot exporta vin în FR

© Flickr / Antica Bottega del VinoБутылки с вином
Бутылки с вином - Sputnik Moldova
Abonare
După examinarea materialelor de expertiză a producției vinicole, au fost nominalizate șase companii ale căror vinuri sunt considerate sigure pentru consum. Urmează să fie rezolvată problema privind reluarea livrării producţiei în FR.

CHIȘINĂU, 2 noi – Sputnik. Rospotrebnadzor a numit șase companii vinicole a căror producţie este considerată sigură și stabilă, acum urmând să fie soluţionată problema reluării livrărilor în FR.

Așa cum a comunicat instituţia de resort din Rusia, aceste întreprinderi au fost stabilite conform rezultatelor examinării materialelor de expertiză a produselor vinicole livrate anterior în Rusia din Găgăuzia: ”Tartcomvin”, Cioc-Maidan-Vin”, ”Jemciujina”, ”DC Intertreid”, ”Vinurile Comratului”, Suvorov-Vin”.

Вино - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Se extinde lista companiilor vinicole din Moldova care pot exporta în Rusia

”Pentru a rezolva problema cu privire la reluarea livrărilor în FR a produselor vinicole de la întreprinderile desemnate, acestea vor trebui să prezinte la Centrul de igienă și epidemiologie din Moscova al Rospoterebnadzor-ului mostre ale producției lor pentru efectuarea expertizei. După expertiză, Rospotrebnadzor va lua decizia privind permisiunea de a introduce pe teritoriul Rusiei produsele vinicole de la întreprinderile respective”, a menţionează instituţia.

În afară de aceasta, Rospotrebnadzor a amintit că în pe parcursul anului 2015 în Rusia au fost importate peste o mie de partide de produse vinicole de la cinci întreprinderi din Găgăuziei: ”Vinurile Comratului”, ”Tomai Vinecs”, ”Invinprom”;  ”Cazaiac Vin”, ”Vinăria Bostovan”.

Fluxul de știri
0