Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se extinde lista companiilor vinicole din Moldova care pot exporta în Rusia

© Sputnik / Evgheni PanasencoВино
Вино - Sputnik Moldova
Abonare
Rospotrebnadzor analizează posibilitatea extinderii listei companiilor vinicole din Găgăuzia care vor putea exporta producţia în Federaţia Rusă.

CHIŞINĂU, 7 aug – Sputnik. Serviciul federal rus de protecţie a respectării drepturilor consumatorilor „Rospotrebnadzor” a extins lista companiilor vinicole din Moldova care pot exporta producţie vinicolă în Federaţia Rusă. Este vorba despre fabricile de vin din UTA Găgăuz-Yeri. 

Фрукты - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rusia a anulat interdicţiile la importul fructelor din Moldova

Pe lângă cele patru întreprinderi vinicole din autonomie care exportă în prezent vin în Rusia, de vineri pe piaţa rusă va fi livrată şi producţia fabricii „Shardrisvin”. 

În Rusia este livrată producţia vinicolă fabricată de „Kazaiak – Vin”, „Invinprom”, „Vinăria Bostovan” şi „Tomai – Vinex”.

Rospotrebnadzor anunţă pe site-ul său oficial că analizează posibilitatea extinderii listei companiilor vinicole din Găgăuzia care vor putea exporta producţia în Federaţia Rusă. 

În prima jumătate a acestui an, Rospotrebnadzor a inspectat 243 de loturi de producţie vinicolă din UTA Găgăuz-Yeri, cu un volum total de peste 2,3 milioane de litri. 

Fluxul de știri
0