Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cota creditelor neperformante în băncile Moldovei continuă să crească

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Volumul noilor credite acordate pe parcursul a trei trimestre ale anului curent s-a redus cu 24,2% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut și a constituit 18 miliarde 704,4 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Conform totalurilor pe luna septembrie 2015, prezentate de Banca Națională a țării, cota creditelor neperformante din sistemul bancar al Moldovei a crescut cu 1,4 puncte procentuale în comparație cu indicatorii de la sfârșitul anului trecut, constituind 9,8%.

Potrivit sursei, soldul debitor net al creditelor neperformante  în totalul capitalului normativ al băncilor din republică a crescut cu 2,4 puncte procentuale, atingând 14%.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
BNM recurge la măsuri drastice, creditele în Moldova devin mai scumpe

Soldul creditelor nerambursabile în valoare absolută a crescut cu 26,1% (801,9 milioane de lei), constituind  3 miliarde 877,2 milioane de lei.

Totalul portofoliului de credite al băncilor din Moldova a atins la sfârșitul lunii septembrie 39 de miliarde 613,1 lei, în creștere de la începutul anului cu 8,2% (2 miliarde 993,6 lei).

Volumul noilor credite acordate pe parcursul a trei trimestre din anul curent s-a redus cu 24,2% față de aceeași perioadă a anului trecut și a constituit 18 miliarde 704,4 milioane de lei. Volumul total al noilor depozite scadente a ajuns la 33 de miliarde 872,9 milioane de lei (+16,9%).

 

Fluxul de știri
0