Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şefii a două companii petroliere, arestaţi în dosarul BEM

Арест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
CNA precizează că este vorba despre şefii a două companii petroliere, învinuiţi că ar fi contractat, în mod fraudulos, credite de la Banca de Economii. Suma acestora este de 160 de milioane de lei.

CHIŞINĂU, 2 oct – Sputnik. Judecătoria Buiucani a emis, sâmbătă, două mandate de arestare pe numele oamenilor de afaceri, reţinuţi săptămâna trecută, în dosarul fraudelor de la BEM. Aceştia se vor afla în custodia CNA pentru 30 de zile, iar decizia este cu drept de atac, a anunţat serviciul de presă al instituţiei.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O nouă reţinere în dosarul BEM: conducătorul Valiexchimp, în custodia CNA

„Este vorba despre şefii a două companii petroliere, învinuiţi că ar fi contractat, în mod  fraudulos, credite de la Banca de Economii. Suma acestora este de 160 de milioane de lei. Pe numele lor a fost deschisă o cauză penală în temeiul art. 238 Cod penal, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă sub formă de  amendă de până la 60 de mii de lei sau  închisoare de la 3 la 8 ani”, se psune într-un comunicat al CNA.

Sursa aminteşte că, acum câteva zile, instanţa i-a aplicat 30 de zile de arest şi directorului Valiexchimp, Valentin Bodişteanu. Antreprenorul este învinuit de obţinerea unor credite de la BEM, Banca Socială şi Unibank în valoare de 465 de milioane de lei. De asemenea, judecătorul de instrucţie al Judecătoriei Buiucani a emis un mandat de arestare pe numele omului de afaceri Ivan Tomailî, cercetat penal în dosarele fraudelor de la cele trei bănci. În prezent, acesta a fost anunţat în căutare de către organele de drept.

CNA mai subliniază că 18 dosare penale ce vizează obţinerea creditelor neperformante de la BEM, Banca Socială şi Unibank au fost transmise deja în instanţă, o parte dintre acestea aflându-se la etapa finală a proceselor de judecată.

 

Fluxul de știri
0