Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă reţinere în dosarul BEM: conducătorul Valiexchimp, în custodia CNA

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Conducătorul reţelei de staţii peco Valiexchimp a fost reţinut în legătură cu un nou capăt de acuzare. Acesta figurează în dosarul BEM.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi, anunţă că directorul SRL Valiexchimp, Valentin Bodişteanu, a fost reţinut într-un nou dosar privind fraudele de la BEM.

„Directorul SRL Valiexchimp a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii de urmărire penală ai Centrului Naţional Anticorupţie. Antreprenorul se va afla în custodia CNA pentru 72 de ore. În fapt, şeful Valiexchimp  este vizat într-un nou caz de dobândire a creditelor prin înşelăciune de la Banca de Economii. De data aceasta, el este bănuit că, prin intermediul unui agent economic,  ar fi contractat 82 de milioane de lei de la BEM, prezentând documente cu date vădit denaturate”, anunţă CNA.

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Percheziţiile la casele lui Filat continuă şi la această oră

Instituţia subliniază că „pe marginea acestui caz, a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 238 Cod penal — dobândirea creditului prin înşelăciune. Pentru comiterea unei asemenea infracţiuni, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă sub formă de  amendă de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau  închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani, iar pentru persoana juridică — amendă în mărime de la 3000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice”.

CNA aminteşte că Valentin Bodişteanu a mai fost reţinut acum 5 luni într-un alt dosar penal legat de fraudele de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Acesta este învinuit că, prin intermediul a cinci companii afiliate Valiexchimp, ar fi obţinut credite în valoare de aproximativ 400 de milioane de lei. În total, suma care ar fi prejudiciat entităţile bancare este de 465 de milioane de lei.

Procurorii au cerut arestarea lui Bodişteanu, însă instanţa de judecată a dispus aplicarea faţă de acesta a controlului judiciar şi obligaţiunea de a se prezenta la organul de urmărire penală atunci când va fi citat.

Fluxul de știri
0