Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoanele care au tras în fermierii din raionul Briceni au fugit la Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaPistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, în satul Drepcăuți paznicii unei firme au tras în agricultorii care veniseră la strâns recolta.

CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Angajaţii serviciului de pază ai firmei ucrainene care au tras sâmbătă în fermierii moldoveni în raionul Briceni au fugit în aceeași zi la Chișinău, fiind acum căutați de poliție, a comunicat pentru Sputnik un localnic din raionul respectiv care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Cei care au deschis focul asupra agricultorilor au urcat îndată în mașini și au plecat la Chișinău. Ei sunt căutați de poliție. Au fost deja ridicate actele la sediul firmei la care erau angajați agresorii.

Близ госграницы Молдовы стреляли. Фото с места происшествия - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Focuri de armă în apropiere de frontiera Moldovei.

Sâmbătă, în satul Drepcăuți din raionul Briceni paznicii de la firma „Drevosaci" au tras focuri de armă asupra fermierilor moldoveni care veniseră la strânsul recoltei. A fost rănit un bărbat de 35 de ani, el fiind transportat la spitalul raional. Alte 12 persoane s-au ales cu diferite traume, însă au refuzat spitalizarea. La acea oră, pe câmp se aflau 60 — 70 de ţărani care veniseră la cules recolta de pe pământurile pe care le consideră ale lor. Angajaţii serviciului de pază au tras în oameni din arme de foc, traumatice și cu gaze.

Cauza incidentului constă în faptul că terenul agricol de pe care fermierii au încercat să-și strângă recolta este arendat, conform documentelor, de către firma „Drevosaci". Agricultorii însă consideră că acest pământ este al lor și că nu este arendat de nimeni, deoarece contractul de arendă a fost întocmit doar de unul dintre coproprietarii terenului, fără acordul celorlalți asociați. Până în anul 1999, acest teren agricol intra în componența colhozului „Lenin". După ce colhozul a fost desființat, toate persoanele care lucraseră acolo au devenit, conform legii, coproprietari ai acestor terenuri agricole.

Fluxul de știri
0