Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un ministru australian contestă raportul OMS privind carnea procesată

© Sputnik / Евгения Новоженина / Trecere la banca de fotografiiМясоперерабатывающее предприятие
Мясоперерабатывающее предприятие - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Carnea roşie şi carnea procesată au potenţialul de a cauza cancer în organismul uman, potrivit unui raport întocmit de OMS, spre nemulţumirea reprezentanţilor din industria cărnii.

CHIŞINĂU, 1 nov – Sputnik. Ministrul australian al Agriculturii, Barnaby Joyce, a minimizat concluziile raportului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind presupusa legătură între carnea procesată şi forme de cancer, afirmând că, dacă s-ar ţine cont de toate avertismentele de acest tip, „oamenilor nu prea le-ar rămâne multe lucruri în viaţă”.

În opinia ministrului Agriculturii, australienii nu ar trebui să fie preocupaţi de raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit descoperă.ro. 

„Dacă ne-am lua după toate rapoartele OMS şi am elimina toate produsele cu risc de cancer, cred că ne-am îndrepta spre o peşteră”, a afirmat Joyce, subliniind că până şi a locui într-un oraş mare precum Sydney ar reprezenta risc de cancer. 

Russia Bans Meat Imports From Montenegro Over Re-export From EU: Watchdog - Sputnik Moldova
Raportul OMS despre potenţialul cancerigen al cărnii, o simplă informare

„Dacă ar fi să evităm tot ce are legătură cu cancerul, ar trebui să nu mai ieşim din case, să nu mai locuim în Sydney; oamenilor nu prea le-ar rămâne multe lucruri în viaţă”, a spus Joyce.

Carnea roşie şi carnea procesată au potenţialul de a cauza cancer în organismul uman, potrivit unui raport întocmit de OMS, spre nemulţumirea reprezentanţilor din industria cărnii, care au spus că studiul aflat la baza raportului este „inadecvat”.

Studiul respectiv, realizat de un grup de cercetători de la International Agency for Research on Cancer (IARC) şi publicat în Lancet Oncology, a inclus preparatele din carne procesată — precum salam şi şuncă — în categoria produselor cancerigene pentru om. Aceasta este categoria cu cel mai mare risc de cancer şi include produse extrem de toxice, precum fumul de tutun şi gazele de eşapament. Carnea roşie din fripturi şi frigărui este considerată „probabil cauzatoare de cancer” — o categorie cu risc de cancer ce include un erbicid folosit pe scară largă (glifosat). IARC, considerat o autoritate în evaluarea dovezilor referitoare la cauzele cancerului, citează o serie de studii care au ajuns la concluzia că există dovezi puternice care sprijină o asociere între consumul excesiv de carne roşie şi declanşarea cancerului colorectal, care ocupă locul al treilea în topul celor mai frecvente tipuri de cancer pe plan mondial.

Fluxul de știri
0