Raportul OMS despre potenţialul cancerigen al cărnii, o simplă informare

© Sputnik / Vitaliy AnkovRussia Bans Meat Imports From Montenegro Over Re-export From EU: Watchdog
Russia Bans Meat Imports From Montenegro Over Re-export From EU: Watchdog - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisarul european pentru sănătate nu crede că ar trebui să renunţăm la carne, în urma concluziilor raportului OMS.

CHIŞINĂU, 30 oct – Sputnik. Recentul raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în care se menționează că produsele din carne procesată și carnea roșie sunt alimente posibil cancerigene nu trebuie primit cu „isterie” și nu înseamnă că este cazul să renunțăm la consumul produselor din carne, a declarat vineri comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, citat de agenția EFE, potrivit AGERPRES.

În opinia comisarului european, consumatorii ar trebui să ia analiza OMS doar ca pe o simplă „informare”. El a subliniat, pe de altă parte, importanța inițierii unor campanii care să atragă atenția asupra beneficiilor pentru sănătate pe care le au obiceiuri precum renunțarea la fumat, consumarea unor cantități mai mici de zahăr sau practicarea sportului.

Potrivit raportului elaborat de Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC), organism din cadrul OMS, există o legătură între consumul de carne roșie sau de carne procesată și riscul îmbolnăvirii de cancer. În studiu se estimează că un consum zilnic de 50 de grame de carne procesată crește cu 18% riscul de a dezvolta mai târziu cancer de colon.

Fluxul de știri
0