Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Boţan: PD este emanaţia PCRM

© privesc.euIgor Boţan
Igor Boţan - Sputnik Moldova
Abonare
Analistul Igor Boţan vrea ca cei din PCRM să spună dacă sunt un partid proeuropean sau au altă orientare geopolitică. În acest context, dânsul susţine că nu înţelege de ce PCRM a votat moţiunea de cenzură, după ce tot ei au votat pentru Guvernul Streleţ.

CHIŞINĂU, 30 oct — Sputnik. Unul dintre exponenţii Platformei DA, analistul politic Igor Boţan, este de părere că demiterea lui Streleţ a fost un act de reglare de conturi. Declaraţia a fost făcută vineri în cadrul dezbaterilor publice la care au participat şi reprezentanţii PDM, PLDM şi PCRM.

Analizând modul în care a fost demis Guvernul Streleţ, dar şi situaţia din ţară, Boţan a afirmat că „ceastă clasă politică este incapabilă să rezolve problemele existente”.

Valdimir Plahotniuc - Sputnik Moldova
Politică
Fostul premier vine cu acuzaţii dure la adresa Partidului Democrat

El a declarat că înţelege comportamentul socialiştilor, care doresc compromiterea actualei guvernări şi provocarea alegerilor anticipate. Boţat a mai spus că şi decizia PD de a vota moţiunea de cenzură poate fi percepută ca o reglare de conturi. Dar de neînţeles, în opinia lui Boţan, este poziţia PCRM, care încă nu a decis ce fel de partid este – proeuropean sau nu.

Pe de altă parte, deputatul comunist Artur Reşetnicov l-a îndemnat pe Boţan să nu divizeze moldovenii în pro şi anti-europeni. "Toţi suntem europeni în ţara asta", a spus Reşetnicov.

La rândul său, Boţan a spus că se aşteaptă la o fuziune între PD şi PCRM. "PD este emanaţia PCRM", a declarat analistul.

Fluxul de știri
0