Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE a prelungit termenul suspendării deciziei cu privire la majorarea tarifelor

© Sputnik / Мирослав Ротарьпротест ПСРМ у НАРЭ protest PSRM la ANRE
протест ПСРМ у НАРЭ protest PSRM la ANRE - Sputnik Moldova
Abonare
Astfel, tarifele precedente la energia electrică vor fi în vigoare până la 8 noiembrie, iar la gaze până la 15 noiembrie.

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a prelungit, printr-o hotărâre, termenul de suspendare a hotărârilor sale din 17 —18 iulie 2015 privind aprobarea tarifului pentru serviciul de transport al energiei electrice şi tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, termen care expiră la 1 noiembrie 2015.

Лампы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Streleţ: este o iluzie să credem că tarifele nu vor creşte

Astfel, tarifele vechi la energia electrică rămân valabile până la 8 noiembrie, iar la gazele naturale — până la 15 noiembrie.

În noaptea de 18 iulie, ANRE a luat decizia de a majora tariful mediu la gaze cu 15% (de la 5666 până la 6358 lei pentru 1000 metru cubi). Pentru consumatorii finali conectați la rețelele de energie electrică de tensiune joasă „Gas Natural Fenosa" și „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie" tarifele la curentul electric a fost majorat cu 35% (de la 1,58 lei până la 2,15).

Însă deja la 3 septembrie ANRE a adoptat decizia de a suspenda pentru 60 de zile aplicarea deciziei de majorare a tarifelor. Atunci companiile respective au revenit la tarifele anterioare, stabilite în anul 2011.

Fluxul de știri
0