Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Streleţ: este o iluzie să credem că tarifele nu vor creşte

© Sputnik / Марина Лысцева / Accesați arhiva multimediaЛампы
Лампы - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Valeriu Streleţ a declarat joi în Parlament că tarifele la resursele energetice vor creşte în prag de iarnă.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. Se aşteaptă o majorare de tarife. Este o iluzie să credem că tarifele nu vor creşte. Anunţul a fost făcut joi în Parlament de premierul Valeriu Streleţ în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

Despre creşterea tarifelor la resursele energetice s-a vorbit şi miercuri după şedinţa comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe. 

Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Săptămâna viitoare revenim la tarifele majorate la electricitate şi gaz

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a declarat că decizia de majorare va fi luată de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în zilele următoare.

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunţă că săptămâna viitoare va începe examinarea publica a rapoartelor de audit extern asupra calculelor noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale solicitate pentru aprobare. Rapoartele au fost prezentate Agenţiei de către companiile din sectorul electroenergetic şi cel al gazelor naturale.

La 3 septembrie, Consiliul de Administraţie al ANRE a suspendat pe un termen de 60 de zile hotărârile sale din 17-18 iulie prin care au fost aprobate noile tarife reglementate la energia electrică şi gazele naturale.

Creşterea tarifelor la resursele energetice a fost cerută şi de Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Moldova trebuie să confirme revizuirea tarifelor la energie electrică, gaz și încălzire până la începutul sezonului de încălzire, a declarat Ivanna Vladkova-Hollar, șefa misiunii FMI, după vizita de lucru în ţara noastră la începutul lunii octombrie.

Fluxul de știri
0