Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Renato Usatîi va fi cercetat în libertate

© privesc.euRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Chişinău a respins joi cererea procurorilor privind arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a lui Renato Usatîi.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, va fi cercetat în libertate în dosarul violării convorbirilor telefonice. Curtea de Apel Chişinău a respins joi cererea procurorilor privind arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a lui Usatîi. 

Renato Usatii - Sputnik Moldova
Sistemul îi ridica mingea la fileu lui Renato Usatâi?

Procurorii au contestat încheierea Judecătoriei Centru din 25 octombrie, prin care a fost respins demersul de aplicare în privința învinuitului Renato Usatîi a măsurii preventive — arestul. 

Procuratura Generală s-a autosesizat și a iniţiat urmărirea penală pe faptul difuzării înregistrării convorbirilor telefonice dintre Ilan Șor și Vladimir Filat, precum și a afirmațiilor lui Usatîi despre interceptarea convorbirilor unor demnitari și politicieni.

Usatîi a fost reţinut la 23 octombrie în jurul orei 18.00, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, imediat ce a revenit de la Moscova. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Procurorii au cerut în privinţa lui Usatîi arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Judecătoria sectorului Centru a respins cererea procurorilor.

Vinovatul de difuzarea convorbirilor telefonice riscă 3 ani de închisoare sau muncă în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, amendă de până la 8 mii de lei, sau cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

 

Fluxul de știri
0