Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Săptămâna viitoare revenim la tarifele majorate la electricitate şi gaz

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE va organiza dezbateri publice cu privire la rapoartele de audit extern asupra calculelor noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale.

CHIŞINĂU, 27 oct – Sputnik. Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunţă că săptămâna viitoare va începe examinarea publica a rapoartelor de audit extern asupra calculelor noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale solicitate pentru aprobare. Rapoartele au fost prezentate ANRE de către companiile din sectorul electroenergetic şi cel al gazelor naturale. 

Sergiu Ciobanu - Sputnik Moldova
Societate
Directorul ANRE, despre urmările deciziei de suspendare a majorării tarifelor

La 3 septembrie, Consiliul de Administraţie al ANRE a suspendat pe un termen de 60 de zile hotărârile sale din 17-18 iulie prin care au fost aprobate noile tarife reglementate la energia electrică şi gazele naturale.

ANRE a recomandat  companiilor din sectorul electroenergetic şi cel al gazelor naturale desfăşurarea auditului extern pentru a elimina toate suspiciunile asupra corectitudinii calculelor efectuate la stabilirea noilor tarife.

Până în prezent, au prezentat rapoartele de audit extern „RED Union Fenosa”, „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” şi Î.S. „Moldelectrica”. Pina la finile săptăminii curente urmează să prezinte rapoartele respective si ceilalţi operatori vizaţi.


Fluxul de știri
0