Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Două coloane ale protestatarilor de stânga au ajuns la Parlament

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПротесты
Протесты - Sputnik Moldova
Abonare
Manifestanții au pornit de la Academia de Studii Economice spre orășelul de corturi de lângă Parlament, unde are loc un miting. Protestatarii scandează ”Streleț – demisia!”, ”Jos oligarhii”, ”Hoții – la dubă!”.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Partidul de opoziție al socialiștilor a reluat joi protestele active. Două coloane de protestatari s-au îndreptat spre Parlament, unde se va discuta chestiunea privind demisia premierului.

Массовая акция протеста нпрошла в центре Кишинева в воскресенье. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mitingul de protest al forţelor de stânga şi-a formulat revendicările

Deja de o lună, la Chișinău continuă acțiunile de protest ale opoziției, fiind instalate două orășele de corturi – a protestatarilor de stânga și a celor de dreapta. Lozincile principale sunt demisia premierului, președintelui și a altor funcționari de stat, organizarea alegerilor anticipate, inițierea investigării penale a eventualelor fapte de corupție în care ar fi implicaţi politicieni de la cârma țării.

La manifestație participă câteva mii de persoane. Coloanele au pornit de la ASEM și AȘM. Manifestanții au ajuns la orășelul de corturi, unde are loc un miting de protest. Participanții scandează: „Streleț – demisia!”, ”Jos oligarhii!”, ”Hoții – la dubă!”.

Joi, parlamentarii intenționează să examineze votul de neîncredere acordat Guvernului, inițiat de opoziției– fracțiunea socialiștilor și fracțiunea comuniștilor. Miercuri, Marian Lupu, șeful PDM, care face parte din coaliția de guvernare, i-a propus premierului să-și dea singur demisia.

Fluxul de știri
0