Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a început dezbaterea moţiunii de cenzură

© Sputnikguvern
guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Valeriu Streleţ are la dispoziţie jumătate de oră ca să convingă deputaţii să nu voteze pentru demisia Guvernului.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. Parlamentul Moldovei a început dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Valeriu Streleţ. 

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine este Valeriu Streleţ?

La 22 octombrie, 42 de deputaţi PCRM şi PSRM au înaintat în Legislativ o moţiune de cenzură contra Executivului condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ. Votul de neîncredere se solicită în contextul asocierii lui Streleţ cu Vladimir Filat, care este învinuit în dosarul fraudelor bancare. 

Premierul Streleţ prezintă acum în Parlament raportul de activitate a Guvernului din 30 iulie până la 29 octombrie. Pentru aceasta deputaţii i-au acordat premierului 30 de minute.

Pentru dezbateri, Legislativul are la dispoziţie o oră, iar luările de cuvânt din partea fracţiunilor parlamentare vor dura câte 7 minute. 

Pentru demiterea Cabinetului de Miniştri în Parlament este nevoie de cel puţin 51 de voturi. 

Guvernul Streleţ a fost învestit la 30 iulie 2015. Alianţa proeuropeană de la guvernare a avut din  2009 şi până în prezent 5 guverne. 

 

 

Fluxul de știri
0