Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ nu pleacă din proprie iniţiativă

© privesc.euValeriu Strelet
Valeriu Strelet - Sputnik Moldova
Abonare
Valeriu Streleţ aruncă mănuşa democraţilor şi îi îndeamnă să decidă: votează sau demit un guvern european pe care tot ei l-au învestit în funcţie.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. Valeriu Streleţ a declarat că nu va demisiona din proprie iniţiativă din funcţia de premier. Anunţul a fost făcut cu câteva minute înainte de şedinţa Parlamentului unde se va examina moţiunea de cenzură depusă de 42 de deputaţi PCRM şi PSRM. 

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Orele Guvernului Streleţ sunt numărate

„O eventuală demisie mă lipseşte de dreptul de a apăra poziţiile Guvernului în faţa Parlamentului”, a declarat Streleţ.

„Nu îmi voi da demisia nici din motivul că această acţiune ar fi contrarie tuturor recomandărilor date de partenerii noştri de dezvoltare. Aceasta ar genera consecinţe politice grave, din cauză că reconstrucţia unei noi alianţe poate dura, iar între timp situaţia economică şi socială din ţară se va agrava zi de zi”, a continuat premierul.

Streleţ a precizat că va „lăsa colegii din PD să decidă: votează sau demit un guvern european pe care tot ei l-au învestit în funcţie”. 

Guvernul Streleţ a fost învestit la 30 iulie 2015. Alianţa proeuropeană de la guvernare a avut din  2009 şi până în prezent 5 guverne. 

 

 

Fluxul de știri
0