Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Orele Guvernului Streleţ sunt numărate

© Sputnik / Мирослав РотарьValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Moldovei examinează joi, începând cu ora 10.00, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Valeriu Streleţ.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova examinează joi moţiunea de cenzură depusă de 42 de deputaţi PCRM şi PSRM împotriva Cabinetului de Miniştri condus de liberal — democratul Valeriu Streleţ. 

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Streleţ va anunţa joi dacă demisionează sau se lasă demis

Semnatarii moţiunii de cenzură susţin că Valeriu Streleţ ar fi pierdut dreptul moral de a conduce Guvernul, dat fiind faptul că este asociat cu Vladimir Filat în activităţi ilegale şi în scheme de corupţie, inclusiv prin intermediul firmei Caravita.

Pentru ca Guvernul să fie demis, moţiunea de cenzură trebuie să fie votată de 51 de deputaţi. Fracţiunile PCRM şi PSRM au în total 45 de voturi. Pentru demiterea Guvernului ar putea vota şi cei 19 deputaţi PDM. 

Fracţiunea liberalilor şi grupul lui Iurie Leancă au declarat că nu vor susţine moţiunea. 

Guvernul Streleţ a fost învestit la 30 iulie 2015. Alianţa proeuropeană de la guvernare a avut din  2009 şi până în prezent 5 guverne. 

 

 

 

 

 

Fluxul de știri
0