Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportul auto din Transnistria va putea trece hotarul moldo-ucrainean

© Sputnik / Г. Буланов / Accesați arhiva multimediaДом Советов
Дом Советов - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul interimar al afacerilor externe din Transnistria, Vitalii Ignatiev, a comunicat că partea moldovenească a auzit, în cele din urmă, argumentele nerecunoscutei republici privind necesitatea anulării acestei decizii discriminatorii.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Reprezentantul pentru probleme politice al Moldovei, Victor Osipov, a anunțat Tiraspolul despre introducerea unui moratoriu asupra interdicției de traversare a hotarului moldo-ucrainean de către transportul auto transnistrean, a comunicat serviciul de presă al MAE al nerecunoscutei republici nistrene.

La sfârșitul lunii august, poliția de frontieră a Moldovei a interzis intrarea și ieșirea de pe teritoriul țării a automobilelor cu numere de înmatriculare din Transnistria, făcând trimitere la convenția internațională din 1968 și la hotărârea Guvernului Republicii Moldova din 2009.

Железнодорожный светофор - Sputnik Moldova
Ucraina și Moldova vor restabili calea ferată care ocolește Transnistria

Ministrul interimar al afacerilor externe din Transnistria, Vitalii Ignatiev a comunicat că partea moldovenească, de fapt, a auzit argumentele nerecunoscutei republici privind necesitatea anulării acestei decizi discriminatorii.

”Acest pas demonstrează că partea moldovenească încearcă să-și corecteze greșelile. Fără îndoială, această decizie creează pentru noi un spațiu pentru formarea unei atmosfere în care să continuăm să lucrăm mai departe în condiții normale, căutând posibilități optime pentru reglementarea problemelor în domeniul transportului”, a spus Ignatiev.

Potrivit lui, moratoriul este introdus pe un termen nedeterminat.

Transnistria este o parte din teritoriul Republicii Moldova, dar care nu este controlată de Chişinău din 1992.

Fluxul de știri
0