Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Petrenco rămâne în arest

© Sputnik / Maksim BogodvidMłotek sędziowski
Młotek sędziowski - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-deputatul Grigore Petrenco și foștii membri ai Partidului Comuniștilor Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg vor rămâne în arest timp de 45 de zile, iar Alexandr Roșco, Vladimir Jurat, Oleg Buznea și Andrei Druzi vor mai sta în arest 30 de zile.

CHIȘINĂU, 28 oct — Sputnik. Judecătoria Râșcani a satisfăcut parțial demersul procurorului și a decis prelungirea arestului preventiv pentru cei șapte învinuiți de organizarea la 6 septembrie curent a dezordinilor în masă în fața sediului Procuraturii Generale.

Procurorii au declarat că s-au așteptat la o astfel de decizie și că vor contesta neapărat acest verdict.

În timpul protestelor, reprezentanții „Blocului roșu" au mers prin centrul Chișinăului, după care s-au oprit în fața sediului Procuraturii Generale cerând demisia procurorului general. Ei au încercat să pătrundă în clădire, însă au fost respinși de poliție. Între manifestanți și polițiști a izbucnit o încăierare în urma căreia câteva persoane s-au ales cu răni ușoare. Opoziția îi consideră deținuți politici pe activiștii arestați.

журналисты - Sputnik Moldova
Politică
Jurnaliștilor li s-a interzis să filmeze ședința de judecată în dosarul Petrenco

Procuratura sectorului Râșcani al capitalei a încheiat pe 19 octombrie examinarea dosarului penal deschis în legătură cu dezordinile în masă de la 6 septembrie, din fața Procuraturii Generale, și l-a transmis în judecată. Potrivit Procuraturii Generale, cei șapte reținuți „au organizat, au condus și au participat activ la acțiuni ilegale, nu s-au supus chemărilor legale ale reprezentanților puterii și au aplicat forța fizică, folosind mai multe obiecte în calitate de arme".

Miercuri, a avut loc prima ședință de judecată. Timp de mai multe ore, reprezentanții opoziției de centru-stânga au pichetat sediul judecătoriei cerând eliberarea „deținuților politici".

După câteva ore de deliberări, judecata a decis prelungirea arestului pentru toate cele șapte persoane.

 

Fluxul de știri
0