Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Apel decide joi dacă Usatîi merge în arest sau rămâne în libertate

© Sputnik / Miroslav RotariРенато Усатый Renato Usatii
Ренато Усатый Renato Usatii - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, la ora 11.00, Curtea de Apel va examina contestaţia procurorilor privind eliberarea din arest a liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău va examina joi contestaţia procurorilor privind eliberarea din arest a liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Şedinţa de judecată va începe la ora 11.00.

Procurorii au contestat, marţi, încheierea Judecătoriei Centru din 25 octombrie, prin care a fost respins demersul de aplicare în privința învinuitului Renato Usatîi a măsurii preventive — arestul. Procurorii  insistă pe cercetarea lui Usatâi în stare de arest preventiv. 

Ренато Усатого выпустили из зала суда - Sputnik Moldova
Politică
Usatîi: Gurin să facă publice datele despre dosarele mele penale

După expunerea Curții de Apel asupra contestației, vor fi decise măsurile ulterioare pe caz.

Procuratura Generală s-a autosesizat și a iniţiat urmărirea penală pe faptul difuzării înregistrării convorbirilor telefonice dintre Ilan Șor și Vladimir Filat, precum și a afirmațiilor lui Renato Usatîi despre interceptarea convorbirilor unor demnitari și politicieni.

Usatîi a fost reţinut la 23 octombrie în jurul orei 18.00, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, imediat ce a revenit de la Moscova. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Procurorii au cerut în privinţa lui Usatîi arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Judecătoria sectorului Centru a respins cererea procurorilor.

Vinovatul de difuzarea convorbirilor telefonice riscă 3 ani de închisoare sau muncă în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, amendă de până la 8 mii de lei, sau cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Fluxul de știri
0