Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatîi: Gurin să facă publice datele despre dosarele mele penale

© Sputnik / Miroslav RotariРенато Усатого выпустили из зала суда
Ренато Усатого выпустили из зала суда - Sputnik Moldova
Abonare
Lidrerul "Partidului Nostru" susţine că unele instituţii de presă au publicat informaţii false despre faptul că acesta ar avea la activ mai multe dosare penale. Dânsul a cerut ca Procurorul General să facă publice aceste informaţii, dacă ele există cu adevărat.

CHIŞINĂU, 26 oct – Sputnik. Renato Usatîi i-a cerut Procurorului General, Corneliu Gurin, să facă publice „informaţiile despre toate „dosarele penale” intentate pe numele său”, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al politicianului.

Usatîi susţine că potrivit Legii privind accesul la informaţii, Procurorul General este obligat să satisfacă solicitarea respectivă.

Renato Usatii - Sputnik Moldova
Sistemul îi ridica mingea la fileu lui Renato Usatâi?

„În ultimul timp, în presa naţională tot mai des și mai insistent sunt mediatizate diferite informații cu privire la pornirea mai multor cauze penale pe numele meu. Este vorba despre un număr semnificativ – până la 16 procese penale”, se spune în scrisoarea adresată lui Gurin.

Usatîi a menţionat şi următoarele:

„Fiind primarul municipiului Bălți, al doilea oraş important din țară şi liderul unuia dintre cele mai mari și influente partide din Republica Moldova – Partidul Politic „Partidul Nostru”, este evident faptul că speculațiile privind „dosarele penale ale lui Renato Usatîi” îmi lezează reputația și provoacă nedumeriri în rândurile membrilor partidului pe care îl conduc. Fiind sigur că așa-numitele „dosare penale ale lui Renato Usatîi” nu au fundamentare nici de fapt, nici de drept, atenționez să fie făcută publică toată informația despre aceste cauze penale pentru a permite societății să tragă concluzii proprii despre temeinicia acestora. În contextul celor relatate și în conformitate cu legislația procesuală penală, în temeiul Legii privind accesul la informație, solicit prezentarea neîntârziată a informației despre toate procesele penale pornite pe numele meu sau în legătură cu activitatea mea sau în care sunt vizat, inclusiv informația despre data pornirii procesului, numărul cauzei, calificarea juridică, organul care exercită urmărirea penală pe aceste cauze, statutul meu procesual în cadrul acestor procese şi etapa de examinare a cauzelor penale. Informația solicitată rog să fie expediată la adresa: mun. Chișinău, str. București, 117”.

Serviciul de presă al lui Usatîi subliniază că această solicitare este legată de faptul că în ultimii ani în presă „au apărut multiple dezinformări despre pretinsa existenţă a multor dosare penale, intentate împotriva liderului Partidului Nostru”. Politicianul declară, făcând trimitere la unii analişti, „că de obicei, aceste publicaţii nu conţineau informaţii factologice şi că, în ansamblu, totul seamănă a campanie de discreditare regizată îndreptată împotriva lui Renato Usatîi”.

 

Fluxul de știri
0