Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ruxanda Glavan avertizează că va vizita personal instituţiile subordonate MS

© Sputnik / Евгений ПанасенкоRuxanda Glavan Руксанда Главан
Ruxanda Glavan Руксанда Главан - Sputnik Moldova
Abonare
"Personal voi efectua vizite de acest gen și voi discuta cu pacienții pentru a vedea care este realitatea și de a întreprinde acțiuni concrete, pentru ca cetățenii noștri să înceapă să aibă încredere în sistemul de sănătate din Republica Moldova”, a spus Glavan.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, promite că va merge personal să vadă care sunt realităţile în spitalele din Republica Moldova, se spune într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Instituţia mai informează că miercuri o comisie din cadrul Ministerul Sănătăţii a efectuat o vizită cu scop de evaluare operativă a situației reale din cadrul Institutului Mamei și Copilului. Controlul a fost inițiat în urma mai multor plângeri care au parvenit în adresa Ministerului Sănătății. Grupul de specialiști din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică, CNAM și Ministerul Sănătății vor supune verificării mai multe domenii de activitate ale instituției nominalizate.

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fiecare a treia persoană în etate din Moldova se plânge de sănătate precară

În cadrul acestei vizite, Ruxanda Glavan a menţionat că la minister parvin zilnic petiţii şi apeluri la Linia Verde.

„Personal voi efectua vizite de acest gen și voi discuta cu pacienții, pentru a vedea care este realitatea și a întreprinde acțiuni concrete pentru ca cetățenii noștri să înceapă să aibă încredere în sistemul de sănătate din Republica Moldova”, a spus Glavan.

„Rezultatele evaluării vor fi raportate conducerii Ministerului Sănătății pentru concluzii dar și soluții de a redresa situația creată”, se mai arată în comunicatul citat.

Fluxul de știri
0