Mass-media: UE a fost înlăturată de la negocierile de la Viena privind Siria

© Sputnik / Mikhail VoskresenskiyLa Russia vuole una soluzione politica. La soluzione politica passa attraverso la sconfitta delle formazioni terroriste,
La Russia vuole una soluzione politica. La soluzione politica passa attraverso la sconfitta delle formazioni terroriste, - Sputnik Moldova
Abonare
Excluderea Uniunii Europene de la negocierile privind reglementarea conflictului din Siria trebuie să sune ca o avertizare serioasă pentru europeni, scrie portalul informațional din Bruxelles, B2.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Uniunea Europeană a fost înlăturată de la negocierile internaționale de la Viena privind reglementarea conflictului sirian, chiar și în calitate de observator, scrie miercuri portalul informațional de la Bruxelles, B2, citat de RIA Novosti.

Париж - Sputnik Moldova
Situația din Siria, discutată la Paris fără participarea Rusiei

„Europenii au fost excluși deja de la ședințele care au avut loc săptămâna trecută la Viena. Acest fapt este o premieră în sine. Această excludere ar trebui să sune ca o avertizare serioasă pentru urechile lor (a europenilor – red.). În caz contrar, ei vor fi invitați ulterior la masa de negocieri doar pentru a confirma semnarea acordului ruso-american privind Siria”, scriu mediile de informare.

Potrivit unei surse din MAE al FR, două întâlniri internaționale dedicate reglementării crizei din Siria se vor desfășura la Viena în următoarele două zile. „Pentru joi este planificat „cvartetul” ministerial (FR, SUA, Arabia Saudită și Turcia), iar vineri va avea loc o ședință lărgită, iar lista participanților încă nu a fost definitivată”, a comunicat interlocutorul agenției.

Anterior s-a anunțat că la negocieri ar putea fi atrase asemenea state precum Iran, Libia și Egipt.

Fluxul de știri
0