Situația din Siria, discutată la Paris fără participarea Rusiei

© Sputnik / Александр Юрьев / Accesați arhiva multimediaПариж
Париж - Sputnik Moldova
Abonare
La întrunire vor participa reprezentanți ai Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Iordaniei, Qatarului, Turciei, Germaniei, SUA, Italiei și Marii Britanii. Discuțiile se vor referi la metodele de realizare a transferului puterii politice în Siria.

CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. Autoritățile franceze organizează marți seara o întâlnire internațională privind reglementarea situației din Siria, cu participarea  reprezentanților din zece țări, se spune în declarația MAE al Franței.

„Ministrul afacerilor externe și dezvoltării internaționale, Lorent Fabius, azi seara, în cadrul unei cine de serviciu, îi va primi pe partenerii principali care participă, împreună cu Franța, la soluționarea crizei siriene: (reprezentanții) Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Iordaniei, Qatarului, Turciei, Germaniei, SUA, Italiei și Marii Britanii", se menționează în comunicatul departamentului francez al afacerilor externe.

Russian President Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin regretă că SUA nu colaborează cu Rusia în Siria

Se prevede că participanții la întrunire vor discuta despre modalităţile de realizare a transferului puterii politice în Siria, precum și despre posibilitățile de intensificare a luptei contra terorismului.

În comunicatul MAE al Franței nu a fost specificat rangul participanților la întrunire. Totuși, anterior s-a aflat că la Paris va sosi vicesecretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Vinerea trecută, la Viena, ministrul de externe al FR, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, John Kerry, au participat la runda ordinară de consultări privind reglementarea pe cale politică a situației din Siria. La întrunire au participat și miniștrii de externe din Turcia și Arabia Saudită.

 

Fluxul de știri
0