Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opoziția de stânga pichetează judecătoria Râșcani

© SputnikГригорий Петренко
Григорий Петренко - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Procuraturii Generale, persoanele reținute ”au organizat, au condus și au participat activ la acțiuni ilegale, nu s-au supus chemărilor legale ale reprezentanților puterii și au aplicat forța fizică, folosind mai multe obiecte în calitate de arme”.

 

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Opoziția de stânga a organizat miercuri dimineața pichetarea clădirii Judecătoriei din sectorul Râșcani al capitalei, unde are loc ședința în dosarul lui Grigorie Petrenco, reținut împreună cu alți membri ai ”Blocului roșu”. Aceştia sunt suspectați de organizarea la 6 septembrie a dezordinilor în masă în fața Procuraturii Generale.

Participanții la pichet au o singură cerință – ” eliberarea deținuților politici”.

У входа в здание Генпрокуратуры социалистов и представителей Нашей партии уже ждал полицейский кордон. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ex-deputatul Grigore Petrenco riscă opt ani de puşcărie

În timpul acțiunilor de protest, reprezentanții ”Blocului roșu” s-au îndreptat pe strada centrală din Chișinău și s-au oprit în fața clădirii Procuraturii Generale, cerând demisia procurorului general. Aceștia au încercat să intre în clădirea Procuraturii, dar au fost opriți de poliție. Este vorba de ex-deputatul Grigorie Petrenco şi de foștii membri ai Partidului Comuniştilor Pavel Grigorciuc și Mihail Amberg. Între polițiști și protestatari s-a produs o altercație. Atunci, în urma confruntării cu poliția, câțiva oameni au fost răniți ușor. Opoziția îi consideră pe cei arestați deținuți politici.

Procuratura sectorului Râșcani al capitalei a încheiat examinarea și a transmis în judecată materialele dosarului penal pornit pentru dezordini în masă și încăierări în fața clădirii Procuraturii Generale, care au avut loc la 6 septembrie curent.

În rezultat, șapte oameni au fost reținuți și se află până în prezent în arest. Potrivit Procuraturii Generale, ei ”au organizat, au condus și au participat activ la acțiuni ilegale, nu s-au supus chemărilor legale ale reprezentanților puterii și au aplicat forța fizică, folosind mai multe obiecte în calitate de arme”.

C ei reținuții riscă până la opt ani de privațiune de libertate.

 

Fluxul de știri
0