Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Preşedintele Moldovei are un venit lunar de aproape 35 de mii de lei

© Sputnik / Ruslan Schalapuda / Accesați arhiva multimediaВыборы президента Молдавии
Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful statului, Nicolae Timofti, a primit anul trecut de la locul de muncă un salariu de 221 de mii 875 de lei şi o pensie de 195 de mii 288 de lei.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, primeşte un salariu lunar de aproape 18 mii 500 de lei. Paralel, în fiecare lună, Timofti mai ridică o pensie de peste 16 mii 200 de lei. 

În total, în fiecare lună preşedintele ţării are un venit de aproape 35 de mii de lei. 

Potrivit declaraţiei cu privire la venituri şi proprietate, şeful statului a primit anul trecut de la locul de muncă un salariu de 221 de mii 875 de lei şi o pensie de 195 de mii 288 de lei. 

Весенние полевые работы на полях - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova salariaţii sunt exploataţi de către angajatori

Soţia preşedintelui, Margareta Timofti, a ridicat anul trecut de la locul de muncă un salariu de 98 de mii 270 de lei şi un adaos de 16 mii 539 de lei.

Margareta Timofti  a fost angajată la secretariatul Parlamentului în calitate de consultant principal în Direcţia juridică la 15 zile după ce Timofti a fost ales preşedinte al ţării, la 16 martie 2012. Până la data de 1 aprilie 2012, Margareta Timofti a fost bibliotecară la o bibliotecă din capitală.

Potrivit datelor prezentate de Casa Naţională de Asigurări Sociale la începutul lunii octombrie, mărimea pensiei minime în Moldova era de 767 de lei pentru limita de vârstă pentru lucrătorii din agricultură şi de 861 de lei – pentru limita de vârstă pentru ceilalţi beneficiari.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în trimestrul doi al acestui an veniturile disponibile ale populaţiei au constituit în medie pe o persoană pe lună 1997 lei, iar cheltuielile  - 2076 de lei. 


Fluxul de știri
0