Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va fi sau nu demis Guvernul Streleţ. Consiliul AIE-3 decide în această seară

© Sputnikguvern
guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul AIE-3 se va întruni în şedinţă miercuri, la ora 17.00. Partidele de la guvernare urmează să decidă cum vor proceda în timpul examinării moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Streleţ.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Consiliul Alianţei pentru Integrare Europeană – 3 se va întruni în seara zilei de miercuri în şedinţă, pentru a discuta despre moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Streleţ.

Parlamentul va examinat joi, 29 octombrie, moţiunea de cenzură depusă săptămâna trecută în Legislativ de 42 de deputaţi PCRM şi PSRM.

Componentele AIE-3: PDM, PLDM şi PL, vor decide în seara aceasta dacă vor susţine sau nu demisia Cabinetului de Miniştri, condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ. 

Andrian Candu şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Surse – foarte curând, Candu i-ar putea lua locul lui Streleţ

Consiliul AIE-3 s-a mai întrunit în şedinţă în seara zilei de sâmbătă, 24 octombrie, însă o decizie definitivă pe marginea acestui subiect nu a fost luată. Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat atunci că PLDM şantajează alianţa. Lupu a îndemnat liberal-democraţii să decidă ce fac: ori rămân în AIE-3, ori se duc în Platforma DA.

Liberalul Mihai Ghimpu a spus sâmbătă seara că deputaţii din PL nu vor vota moţiunea de cenzură contra actualului Guvern.

Luni seara, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat la un post privat de televiziune că fracţiunea democraţilor ar putea vota pentru moţiunea de cenzură, dacă liberal-democraţii vor continua să mimeze procesul de guvernare.

Semnatarii moţiunii de cenzură susţin că Valeriu Streleţ ar fi pierdut dreptul moral de a conduce Guvernul, dat fiind faptul că este asociat cu Vladimir Filat în activităţi ilegale şi în scheme de corupţie, inclusiv prin intermediul firmei Caravita.

Pentru ca Guvernul să fie demis, moţiunea de cenzură trebuie să fie votată de 51 de deputaţi.

 

Fluxul de știri
0