Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surse – foarte curând, Candu i-ar putea lua locul lui Streleţ

© gov.mdAndrian Candu şi Valeriu Streleţ
Andrian Candu şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an Moldova a bătut câteva recorduri după numărul demisiilor de guvern. Votul de neîncredere cabinetului de miniştri sub conducerea lui Streleţ se pare că va fi al treilea. Anterior au avut loc demisiile premierilor Iurie Leancă şi Chiril Gaburici.

CHIŞINĂU, 27 oct – Sputnik. Zilele Guvernului moldovean condus de Valeriu Streleţ sunt numărate. Faptul că acest cabinet de miniştri va fi demis deja joia aceasta, la 29 octombrie, este un lucru indiscutabil pentru sursele Sputnik, atât din cercurile politice din Republica Moldova, cât şi din ţara vecină, România.

Analiştii locali se întreabă, cât timp va mai exista actualul guvern şi cât de lungă va fi perioada de până la învestirea unui nou Cabinet, în care actualul va purta stigma deplorabilă „în exerciţiu”. În opinia mai multor analişti, o nouă învestire de guvern va avea loc foarte curând. Pentru asta există toate premisele – coagularea în Parlamentul ţării a unei noi majorităţi, de la formarea căreia este exclusă doar participarea fracţiunii socialiştilor.

Мариан Лупу - Sputnik Moldova
Politică
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, nu exclude destrămarea AIE

Sursele demne de încredere ale agenţiei sunt de părere că cel mai probabil şeful noului cabinet de miniştri al ţării va deveni actualul spicher, Andrian Candu.

Este de remarcat faptul că în acest an Moldova a bătut câteva recorduri după numărul demisiilor de guvern. Votul de neîncredere cabinetului de miniştri sub conducerea lui Streleţ se pare că va fi al treilea. Anterior au avut loc demisiile premierilor Iurie Leancă şi Chiril Gaburici. 

 

Fluxul de știri
0