Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul ANRE, despre urmările deciziei de suspendare a majorării tarifelor

© SputnikSergiu Ciobanu
Sergiu Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Distribuitorii au obligaţia să emită facturi cu tarifele vechi, însă aceştia ar putea să apeleze la justiţie.

CHIŞINĂU, 3 sept – Sputnik. Directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că după decizia de azi, prin care autoritatea de reglementare în energetică a suspendat o decizie anterioară de majorare a unor tarife, distribuitorii de curent electric şi de gaze naturale vor trebui să revină la tarifele vechi, adoptate în 2011.

Ciobanu a precizat că decizia de joi intră în vigoare la data adoptării. „Aceasta va fi publicată într-o zi sau două în Monitorul Oficial. Dar intră în vigoare la data adoptării”, a spus directorul ANRE.

În cele 60 de zile în care deciziile de majorare a tarifelor sunt suspendate, a subliniat Ciobanu, „vor fi în vigoare tarifele vechi adoptate în 2011, iar operatorii reţelelor de distribuţie a electricităţii şi gazelor naturale au la dispoziţie 45 de zile, termen în care să apeleze la companii de audit cu renume internaţional, care să evalueze cât de întemeiate sunt solicitările de majorare a preţurilor de livrare a gazelor şi electricităţii către consumatorii finali.

Totodată, Sergiu Ciobanu nu a exclus faptul că operatorii ar putea să atace în judecată decizia ANRE.

 

Fluxul de știri
0